top of page
Zoeken

Nog 1 slaappil over...

Vrouw, 56j, vermoeidheid

Deze vrouw kwam algemeen om haar lichaam te aanhoren en had wel wat klachten die ze al een lange tijd had en ermee leren leven. Zo nam ze standaard elke avond een slaappil voor het slapen gaan. Soms probeerde ze zonder maar dan lag ze gefrustreerd in bed en werd haar vermoeidheid alleen maar erger.


Haar lichaam vroeg onder andere ook om een voedingsstoffenbalans te doen, waarbij ik al haar medicatie en voedingssupplementen die ze nam, ging testen of haar lichaam effectief dit nodig had en hoe ze dit moest nemen. Indien je lichaam veel te lijden heeft gehad, moet dit soms ondersteund worden met de juiste medicatie. Niet elk lichaam reageert hetzelfde op de medicatie en soms heb je een variant nodig.


We testen na wat ze tekort had en welke medicatie ze niet moest nemen. Aangezien ik geen doktersdiploma heb, wijzig ik geen medicatie, maar geef ik een advies mee dat ze kon bespreken bij de dokter. Zo kwamen we bij de slaapmedicatie. Deze gaf haar lichaam aan niet nodig te hebben. Door de inpakt van het zien dat je lichaam dit effectief niet nodig heeft en ze had nog maar 1 pil in het pakje zitten, besliste ze om hier mee te stoppen.


In combinatie met de emotionele behandeling die ik bij haar heb gedaan, kon ze terug inslapen zonder deze pil. Ze had haarzelf zo geconditioneerd dat ze deze pil nodig had, dat ze dit al preventief aan het nemen was, voor stel dat ze niet in slaap zou kunnen vallen. Onze slaap is een belangrijk moment van recuperatie van het lichaam en verwerking van ervaringen tijdens de dag. Indien je slaapt met slaapmedicatie, slaapt je lichaam wel maar je geest vindt geen rust. Hierdoor loop je altijd vermoeid rond ook al "slaap je genoeg".

Comments


bottom of page