top of page
Zoeken

Acne rosacea en zelfbeeld


Al 16 jaar was ik onzeker over mijn huid en heb ik wel 3 dermatologen uitgeprobeerd met elk hun eigen oplossingen voor mijn acne rosacea. Wat ik ook probeerde de acne rosacea kwam altijd terug en bleef een doorn in mijn oog.

Ik volgde Joke op Instagram nadat ik haar op reis leerde kennen. Ongeveer een jaar later postte ze voor en na foto’s van een meisje dat ze behandeld had voor acne. Ik vond die resultaten zo frappant dat ik contact met haar opnam en al snel een afspraak ingepland had. Ook al woont Joke niet bij de deur, ik wou me absoluut door haar laten behandelen gezien ik haar ken als een warm, oprecht persoon die je echt wil vooruit helpen. Eveneens was het de eerste keer dat ik over dit soort alternatieve behandeling hoorde, net daarom wou ik dit laten doen bij iemand die ik 100% vertrouw

Ik ging onder het motto schaadt het niet dan baat het niet. Ik geloofde er wel in omdat ik het met mijn eigen ogen gezien had en Joke vertrouw. Toch was er een groot rationeel stemmetje in mij die aangaf dat dit niet kon. 1 sessie bij Joke liet me het tegendeel bewijzen. Zonder dat ik iets zei voelde Joke exact aan wat ik dacht. Bv waar ik de energie voelde stromen, dat mijn keel dichtgeknepen aanvoelde, dat de volgende sessie pas binnen 3 weken zou zijn. Te zot voor woorden.

Wat betreft mijn huid heeft Joke een allergie behandeling gedaan. Ook al is de behandeling nog niet volledig afgerond, mijn huid is al 2 maand niet meer vettig. Ik gebruik geen producten meer tegen acne en reinig mijn huid nu enkel als ik make-up op heb of als ik SPF aan heb. Dit met olie i.p.v. de ruwe producten tegen acne. Ik merk dat de roodheid beter is, maar dat er nog een aantal triggers zijn waar we verder op zullen werken.

Het allergrootste verschil waar ik het meest dankbaar voor ben is dat mijn energie gewijzigd is. Waar ik vroeger elk moment mijn roodheid analyseerde en mezelf naar beneden haalde, kan ik nu mijn gezicht zien als geheel. Ik ben niet meer obsessief bezig met mijn roodheid en zie het enkel als ik na een trigger zoals stress, warmte of een langere periode van ongezond eten extra roodheden heb. Het aantal dagen dat ik buitenkom zonder make-up is momenteel groter dan het aantal dagen met.

Los daarvan merkte Joke op dat er nog wel wat onevenwicht was in mijn lichaam en emoties. Ook hierop hebben we reeds gewerkt. Ik merk dat ik sneller dingen kan loslaten, emotioneel sterker en neutraler ben en me warmer opstel.

Ik kan eigenlijk niet anders dan Joke aanraden aan iedereen die twijfelt.

Comments


bottom of page