top of page

TERUG NAAR DE OORZAAK

ALLES IS VERBONDEN

Omdat de link tussen onze hersenen en de rest van ons lichaam zo boeiend is, volgde ik een opleiding kinesitherapie voor neurologische patiënten. Hierna specialiseerde ik me verder in kinesiologie, emotionele transformatie technieken, Reiki master en total reset therapeut.

De holistische kijk op de mens interesseert mij al zeer lang. Ik ben mij bewust van een diepere dimensie die hier een belangrijke rol in speelt. Onze ingesteldheid of mind-set kan een cruciale rol spelen in het gezondheidsproces. Onze mind-set kunnen we bewust beïnvloeden door dingen te rationaliseren en ons bewust te maken van hoe we dingen aanpakken. Maar soms is dit niet genoeg en moeten we dieper graven. Bij dit proces gaan we ons onderbewustzijn induiken en sluimerende stressoren aanpakken die ons lichaam uit balans brengen.

Klachten of ziekte zijn signalen van je lichaam dat er ergens een storing in jouw systeem zit. Hier kan vaak meer achter zitten dan puur het fysieke dat je waarneemt. De echte bron van jouw probleem start dan vaak al veel vroeger. Voordat ons lichaam een ziekte ontwikkelt, hebben we vaak een energetische zwakte. Hierdoor worden we prikkelbaarder en emotioneel gevoeliger.

 

"EEN ONEVENWICHTIG SYSTEEM IS DE

OORZAAK VAN VELE KLACHTEN"

Wanneer we deze emoties negeren, verandert deze prikkelbaarheid op termijn in een biochemisch probleem. Dit komt omdat we extra voedingsstoffen en nutriënten nodig hebben om ondanks de storing te blijven functioneren. Wanneer we dit biochemisch probleem ook niet opmerken, zal dit probleem zich fysiek tonen. Vaak behandelen we ons lichaam pas wanneer deze klachten fysiek worden.

Als we eerder ingrijpen, besparen we onszelf en ons lichaam de last om al deze stappen door te gaan en kunnen we een gezonder en energieker leven leiden. ​De oorsprong van het ziektebeeld is dus waar we naar op zoek gaan om daar de zaken aan te pakken. Een symptomatische behandeling werkt vaak, maar is van korte duur. Wanneer je de oorzaak erachter aanpakt, los je het probleem pas echt op. Dit doe ik met oorsprongstherapie.

En ik ben Joke. De persoon achter deze visie.

bottom of page