top of page
Zoeken

Gewichtsverlies na loslaten

Vrouw, gewichtstoename

Deze vrouw kwam naar mij toe met een plotse piek van gewichtstoename en ze had graag eens een Reiki sessie ervaren. Na even praten vertelde ze dat ze altijd wel moeilijkheden gehad had met haar gewicht, maar dat dit was toegenomen nadat ze recent een ingrijpende gebeurtenis had meegemaakt. Ze vertelde me dat ze ook in behandeling was bij een psychologe om dit te verwerken en om aan haarzelf te werken. Ze voelde haar vaak uitgeput en dacht dat Reiki haar er weer bovenop zou helpen.


Na een kleine kennismaking, onderzocht ik haar kinesiologisch om te zien op welk vlak we eerst zouden moeten werken. Moet ik dus naar haar vraag voor Reiki luisteren of zou ik eerst op emotioneel vlak blokkades aanpakken? Door het lichaam te laten aangeven welke weg je moet nemen, is dit altijd het efficiëntste.


Uit het kinesiologische onderzoek kwam zowel een emotioneel als biochemische blokkade uit, waarbij de emotionele prioritair was. Door middel van emotionele transformatie technieken, konden we de situatie achterhalen die aan de oorsprong lang van haar gewichtstoename. De vrouw herkende de situatie eerst totaal niet. Door deze onbewuste situatie los te laten door middel van tapping/triggering, verloor deze vrouw op 1 week al 4 kilo gewicht.


Wanneer ik haar 1 week later terugzag, wist ze terug wat de situatie was en had ineens veel inzicht gekregen op wat er aan de basis van haar probleem lag. Dit heeft ze samen met haar psychologe verworven.


Soms is het moeilijk om dingen te verwerken als de oorsprong zo ver in het verleden ligt dat ons bewustzijn dit niet meer herinnerd. Of hebben we trauma zo ver weg gestoken zodat we deze slechte ervaring niet moeten confronteren. Indien we zo'n trauma's of situaties niet juist verwerken en dus geen goede coping strategie toepassen, blijft enkel die energie achter in ons lichaam en gaat deze negatieve energie signalen sturen op de moment dat we dit wel kunnen verwerken. Indien we deze signalen negeren, worden onze klachten erger en erger. Met emotionele transformatie technieken, vinden we makkelijk deze situaties terug. Hierna kan je lichaam terug in balans verder.


Comments


bottom of page